| Belgisch hardsteen (gezoet) vlak - 16,5 x 6 cm.

Specificatie

  • Alle maten dienen in centimeters te worden ingegeven, met een nauwkeurigheid van 1 milimeter
  • Afwerking bovenzijde, lange zijde, 2 kopzijden.
  • Raamdorpels langer dan 230 cm. worden in 2 gelijke delen gezaagd.
  • Wijzig hieronder eenvoudig de maatvoering de prijs past zich automatisch aan bij invoering van maten (lengte) en eventuele keuzes van een bepaalde uitvoering (hoeken/kepen, verstekken).

Belgisch hardsteen (gezoet) vlak - 16,5 x 6 cm.

€ 71.25(incl. btw)

 
 
 
 
 
 
 

Belgisch hardsteen (Carrieres Du Hainaut)

Belgisch hardsteen is een kalksteen die zijn oorsprong in België vindt. Omdat het voornamelijk voorkomt in de Ardennen, wordt het vaak ook Arduin genoemd. Belgisch hardsteen, of Arduin is een sedimentair gesteente bestaand uit kalkskeletten van kleine zeediertjes dat samen met een calsietafzetting in de loop van miljoenen jaren samengeperst is. De blauwgrijze kleur van Belgisch hardsteen komt tot stand door het gehalte van fijn verspreide plantaardige resten. Belgisch hardsteen is in vergelijking tot andere varianten harder en dichter. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat het bij uitstek het ideale materiaal is voor veel toepassingen.

Belgisch hardsteen dat donker gezoet is, is een machinaal bewerkte variant van Belgisch hardsteen. Bij zoeten wordt het oppervlakte van het hardsteen met een fijne korrel geschuurd. Door het schuren van de bovenzijde ontstaat er een matte afwerking op het oppervlakte. Bij licht gezoet hardsteen is het oppervlakte dof, mat en lichtgrijs van kleur. Bij donker gezoet hardsteen is het oppervlakte zeer licht glanzend en donker van kleur. Belgisch hardsteen dat donker gezoet is heeft een lichte glanslaag en is aanzienlijk donkerder van kleur.


Gerelateerde producten