| Belgisch hardsteen (donker gezoet) - 2 cm.

Specificatie

  • Alle maten dienen in centimeters te worden ingegeven, met een nauwkeurigheid van 1 milimeter
  • Vensterbanken langer dan 230 cm. worden in 2 gelijke delen gezaagd.
  • Afwerking bovenzijde, lange zijde, 2 kopzijden.
  • Standaard zijn alle venstenbanken 2 cm. dik tenzij anders vermeld.
  • Wijzig hieronder eenvoudig de maatvoering de prijs past zich automatisch aan bij invoering van maten (lengte en breedte) en eventuele keuzes van een bepaalde uitvoering (hoeken/kepen, verstekken).

Certificering

Belgisch hardsteen (donker gezoet) - 2 cm.

€ 31.00(incl. btw)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Belgisch hardsteen (Carrieres Du Hainaut)

Belgisch hardsteen is een kalksteen die zijn oorsprong in België vindt. Omdat het voornamelijk voorkomt in de Ardennen, wordt het vaak ook Arduin genoemd. Belgisch hardsteen, of Arduin is een sedimentair gesteente bestaand uit kalkskeletten van kleine zeediertjes dat samen met een calsietafzetting in de loop van miljoenen jaren samengeperst is. De blauwgrijze kleur van Belgisch hardsteen komt tot stand door het gehalte van fijn verspreide plantaardige resten. Belgisch hardsteen is in vergelijking tot andere varianten harder en dichter. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat het bij uitstek het ideale materiaal is voor veel toepassingen.

Belgisch hardsteen dat donker gezoet is, is een machinaal bewerkte variant van Belgisch hardsteen. Bij zoeten wordt het oppervlakte van het hardsteen met een fijne korrel geschuurd. Door het schuren van de bovenzijde ontstaat er een matte afwerking op het oppervlakte. Bij licht gezoet hardsteen is het oppervlakte dof, mat en lichtgrijs van kleur. Bij donker gezoet hardsteen is het oppervlakte zeer licht glanzend en donker van kleur. Belgisch hardsteen dat donker gezoet is heeft een lichte glanslaag en is aanzienlijk donkerder van kleur.

Inmeten vensterbanken:

Bij het inmeten van vensterbanken adviseren wij altijd op de (dagmaat totaal lengte) spelling van 4 mm marge aan te houden.

Wij attenderen u erop:  Indien u hoeken wilt laten uitzagen, het belangrijk is om de buitenste lange zijde als uitgangspositie te nemen! De langste zijde die u invult bij het bestellen op Onlinenatuursteen.nl is belangrijk alsook de binnen lange zijde. Controleer of alles haaks is en vergeet niet speling van 4 mm erbij te nemen! U kunt beide hoekuitsparingen invoeren tijdens uw bestelling bij Onlinenatuursteen, ook indien beide verschillend zijn! Dus alles kan precies op maat door Onlinenatuursteen voor u gemaakt worden!


Gerelateerde producten